Bekijk andere nieuwsberichten
16 mrt

Hulp van Siriz tijdens de coronacrisis

Het kabinet heeft de afgelopen tijd meerdere maatregelen getroffen om verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Wij informeren je graag over de hulp die Siriz blijft bieden tijdens de coronacrisis.


Voor cliënten
Siriz blijft de komende tijd beschikbaar voor jou.

Heb jij net ontdekt dat je onbedoeld zwanger bent en wil je hulp bij het maken van een keuze? Dan staan onze maatschappelijk werkers voor jou klaar. Via WhatsApp, de telefoon of via de chat van Siriz kun je contact opnemen met onze maatschappelijk werkers. Zij nemen alle tijd voor jouw verhaal en onderzoeken samen met jou hoe jij kunt omgaan met jouw onbedoelde zwangerschap. Indien het gewenst is en jij als cliënt geen klachten ervaart, zoals verkoudheid of hoesten of keelpijn of koorts, kan een afspraak gemaakt worden op een van de hulpposten van Siriz.

Ontvang jij al langer hulp van Siriz? Ook dan blijven onze maatschappelijk werkers voor jou klaarstaan. Indien jij geen klachten ervaart, is het mogelijk een afspraak te maken op een hulppost van Siriz. Moet je daarvoor reizen met het openbaar vervoer, dan raden we een afspraak op een hulppost af en willen we graag uitwijken naar een telefonisch gesprek, via de chat of via Skype of Facetime.

 

Het kan zo zijn dat door ziekte de voor jou bekende maatschappelijk werker tijdelijk niet beschikbaar is. Wij zullen zorgdragen dat ook dan jij de hulp krijgt die je nodig hebt. Een andere maatschappelijk werker kan dan tijdelijk jou verder helpen.

 

Voor hulpverleners
Siriz blijft telefonisch bereikbaar op het nummer 085 130 1570. Onze opvanglocaties voor jonge moeders blijven, onder aangepaste omstandigheden, geopend.