Bekijk andere nieuwsberichten
28 jan

Gezonde School: maak je keuze in maart 2019 en krijg subsidie voor onze lessen in het schooljaar 2019/2020

Geen snacks in de kantine? Extra aandacht voor bewegen? De gezondheid van je leerlingen gaat je aan het hart. Hoe zit dat met hun seksuele gezondheid? In deze tijd van sexting, Tinder-dates en tja, toch dat internet, is kennis over seks en je eigen wensen en grenzen soms van levensbelang. Nodig een gastdocent van Siriz uit om je leerlingen op open en vooral veilige wijze te laten nadenken en praten over seks. Goed om te weten: van de Gezonde School krijg je in het schooljaar 2019/2020 voor onze lessen subsidie.

 

“Een gezonde omgeving is een voorwaarde voor goed onderwijs”, vindt drs. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad. “Scholen die aantoonbaar goed met gezondheid bezig zijn, kunnen het vignet Gezonde School verdienen. Ik weet dat het erg leuk is om als team aan een gezonde leefomgeving te werken. Het vignet is dan een kroon op dat werk.”* Onze lessen over seksuele gezondheid vallen binnen de Gezonde School-activiteiten, waarvan professionals hebben bepaald dat ze goed onderbouwd zijn. Daar zijn we natuurlijk trots op. Bekijk hier een voorbeeld van de animatiefilmpjes die we gebruiken in de lessen.

 

Scholen kunnen kiezen uit diverse activiteiten, zoals de lessen van Siriz, die bijdragen aan de gezondheidsthema’s. Let op: scholen moeten de keuze voor activiteiten voor het schooljaar 2019/2020 in maart doorgeven. Heb je dit nog niet gedaan, maak er dan snel werk van.

Meer weten? Kijk op www.gezondeschool.nl of neem contact op met een van de Gezonde School-adviseurs. Of neem met ons contact op om meer te weten te komen over wat we doen en hoe we het in de lessen aanpakken.

 

*Bron: www.gezondeschool.nl