Siriz man geeft zwangerschap preventieles

Eenmalige introductieles

De introductieles is een eenmalige les van ca. 75-90 minuten. In deze les gaat de preventiemedewerker de dialoog aan met jongeren over keuzes rondom onbedoelde zwangerschap en seksualiteit

 

Inhoud

In het programma ‘voor je kiezen’ komen twee belangrijke thema’s aan de orde:

  • Onbedoelde zwangerschap
  • Grenzen en wensen

 

Onbedoelde zwangerschap

Onder dit thema valt het bespreken van de impact en keuzes rondom een onbedoelde zwangerschap. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als abortus of uitdragen, beïnvloedende factoren, ervaringsverhalen, voorkomen van een zwangerschap, voorbehoedsmiddelen, voortplanting en prenatale ontwikkeling.

 

Grenzen en wensen

In dit onderdeel bespreken we onderwerpen die te maken hebben met grenzen en wensen op het gebied van seksualiteit. Denk hierbij aan relaties, liefde, voorwaarden voor prettige seks, grenzen aangeven, communicatie, grensoverschrijdend gedrag.

 

Stellingenspel Stel je 's voor Bord

 

Werkvormen

De Siriz-lessen zijn interactief en bevatten veel dialoog. De voorlichter gaat op een socratische manier met jongeren in gesprek. Hierbij zijn alle meningen welkom en mogen alle vragen gesteld  worden. Daarnaast maakt de voorlichter gebruik van filmpjes met ervaringsverhalen, een stellingenspel, een filmpje over prenatale ontwikkeling en animatiefilmpjes over wensen en grenzen. Afhankelijk van de doelgroep, het verloop van de les en de tijd worden andere werkvormen ingezet. Denk aan quizjes, werkbladen en cases.

 

Subsidie

De lessen van Siriz maken onderdeel uit van de erkende interventie ‘Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde’ en horen daarmee tot het aanbod van de Gezonde School. Dit betekent dat de lessen gefinancierd kunnen worden met de stimuleringsregeling ‘Relaties en seksualiteit’. Lees meer over de financiering via de Gezonde School. 

 

 

Boek een les Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail