Bekijk andere nieuwsberichten
04 nov

Burgemeester Verhoeve brengt bezoek aan zorglocatie De Regentes

Op woensdag 3 november 2021 bracht burgemeester Verhoeve van Gouda een bezoek aan de Regentes, een van de zorglocaties van Siriz. Het bezoek is onderdeel van de ‘Stroopwafeltour’ die de burgemeester houdt, om inwoners, bedrijven en organisaties te ontmoeten.

 

De Regentes

Tijdens het bezoek sprak de burgemeester met Linda Wensink, bestuurder van Siriz,  Peter en Jannita Heemskerk, leef-/leerhuisouders van de Regentes en Marjolein Streng, woonbegeleider. Onder het genot van een kop koffie en stroopwafels spraken zij over de uitdagingen waar jonge moeders voor staan en de noodzaak van goede begeleiding voor deze doelgroep. Hoe Siriz de begeleiding inkleedt en wat uniek is aan deze zorglocatie kwam uitgebreid aan bod. Vol passie vertelden de aanwezigen over de samenwerking met vrijwilligers, de kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding en het werken vanuit de kracht van de jonge moeders.

 

Wij zijn er

Ook de samenwerking met de gemeente Gouda rondom het initiatief gezinsopvang werd besproken en gewaardeerd. Een mooi nieuw concept waar we met elkaar trots op mogen zijn. Het was een fijne ontmoeting waarin centraal stond, dat wij er samen voor deze doelgroep willen zijn.

 

Over Siriz
Siriz is de specialist bij onbedoelde zwangerschap. Wij bieden preventie, ondersteuning en zorg. Door middel van voorlichting onder jongeren willen we het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terugdringen. Daarnaast verlenen wij kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Wij werken in heel Nederland met 35 beroepskrachten en ongeveer 50 opgeleide vrijwilligers.