Bekijk andere nieuwsberichten
17 nov

Bestuurder Ronald Zoutendijk kondigt vertrek aan

Ronald Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Siriz, heeft zijnBestuurder Ronald Zoutendijk Siriz vertrek aangekondigd. Hij legt zijn functie neer per 1 april 2021.

 

Ronald Zoutendijk: “In februari 2021 hoop ik 65 jaar te worden. Ik heb dan 43 jaar gewerkt, waarvan de laatste 31 jaar in directie- en bestuurlijke functies. Ik hoop de komende jaren mijn ervaring te delen en te blijven genieten van vrouw, kinderen en kleinkinderen. Na 7 jaar gewerkt te hebben bij Siriz is het voor mij een mooi moment om afscheid te nemen. Ik zal per 1 april 2021 tevens aftreden als directeur van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind.”

In de komende tijd zal worden gezocht naar een opvolger van Ronald.

 

Koers bepalen, standvastig blijven en geloven in de kracht van medewerkers en cliënten

Waarnemend voorzitter Maaike Harmsen van de Raad van Toezicht van Siriz: “Wij voelen het aankomende vertrek van Ronald als een verlies, maar hebben ook alle respect voor zijn besluit. Hij trad aan bij Siriz op 1 april 2014, met de opdracht in een gepolariseerde politieke context de organisatie te reorganiseren en door een turbulente tijd van onzekere overheidsfinanciering te leiden.

Ronald deed dat succesvol, met veel energie en een warme betrokkenheid. Koers bepalen, standvastig blijven en geloven in de kracht van medewerkers en cliënten, waren de steekwoorden in de afgelopen jaren. Samen met managers en stafmedewerkers gaf hij richting en vorm aan de transitie van Siriz. Dat proces is met succes afgerond.

Als vertegenwoordiger van Siriz heeft Ronald op verschillende landelijke podia een essentiële bijdrage geleverd. Zo is het Zevenpuntenplan onbedoelde (tiener)zwangerschappen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mede dankzij zijn initiatief en inzet tot stand gekomen.

 

Lees hier het persbericht over het vertrek van Ronald Zoutendijk.